Бойко Борисов ме потърси за съвет за АЕЦ Белене - как

...
Бойко Борисов ме потърси за съвет за АЕЦ Белене - как
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Бойко Борисов ме потърси за съвети за АЕЦ Белене и газовите коридори

Бойко Борисов ме потърси за съвет за АЕЦ " Белене " - по какъв начин да го строим, по какъв начин да го създадем. Потърси ме и за газовите коридори.

Това разкри в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният енергиен министър Румен Овчаров, пише novini.bg.

" Трябва да спрем със спекулациите и страховете. Трябва да спрем да приказваме, че регионът е сеизмичен. Има два отчета на Българска академия на науките, които потвърждават, че това не е по този начин. Трябва да спрем да приказваме за радиационните боклуци. Има една безапелационна истина - себестойността на АЕЦ " Белене "  ще е по-ниска от тази на АЕЦ " Кослодуй ". Централата ще се изплати за 20 години и всичко по-късно ще е облага за страната. Няма нищо правилно и в изказванията, че няма да има къде да продаваме ток ", безапелационен беше той. 

Има две условия за строителството на АЕЦ " Белене ". Първото е да има ясни доказателства, че няма да има опция за корупция при този план. Това ще стане, в случай че в строителството взе участие огромен стратегически вложител. За мен има подобен вложител. Второто е един път вечно страната да заеме ясна и безапелационна позиция по този проблем. Надявам се, че страната ще вземе решение за градеж. С такова разбиране останах след срещата с Борисов. Пак ще повторя, че знам за двама огромни стратегически вложителя, които могат да подсигуряват този градеж. Единият е съветски, другият е китайски. За мен по-сериозен претендент е азиатският ", разгласи Овчаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР